Полімерні покриття застосовують при облаштуванні підлог в найрізноманітніших областях і сферах промисловості, в тому числі й в харчовій. Через те, що підприємства харчової промисловості виробляють продукти харчування, підлоги для такого типу підприємств повинні відповідати всім санітарно-гігієнічним нормам, СНіП, ГОСТ і іншим правилам. Правильно підібране підлогове покриття створює необхідні умови для їх дотримання.

Особливості підлог для харчової промисловості

Високі вимоги до підлогового покриття пов'язані з тим, що на поверхню підлоги відбувається постійний вплив агресивних середовищ, які виникають в процесі виробництва. Дуже важливо, щоб поверхня підлоги не мала швів і нерівностей, куди можуть накопичуватися забруднення і де можуть розвиватися грибки й бактерії. Також підлоги на підприємствах харчової промисловості піддаються механічному навантаженню і температурним перепадам.

Для харчової промисловості важливим фактором є стерильність виробничого приміщення, саме тому дуже часто проводиться вологе прибирання або очищення підлоги паром.

Види підлог для харчової промисловості

Наша компанія для харчової промисловості пропонує наступні види підлог:

— На основі полімерних матеріалів:

— Бетонні підлоги:

  • бетонні підлоги з укріпленим верхній шаром – топінг підлоги.

Поліуретан – цементні підлоги

Даний вид полімерного покриття є ідеальним варіантом для харчових виробничих приміщень, де потрібно влаштувати хімічно стійку підлогу, з протиковзними властивостями та високими показниками стійкості до зношування. Поліуретан - цементні підлоги можуть експлуатуватися в температурних умовах від - 40 ° С до + 120 ° С.

Наша компанія для харчової промисловості пропонує наступні системи поліуретан - цементних підлог: Flowfresh SR; Flowfresh MF, Flowfresh HF і Flowfresh RT. Це унікальні системи, які були розроблені спеціально для підприємств харчової промисловості й у своєму складі мають спеціальну антибактеріальну добавку.

Порівняльна таблиця поліуретан - цементних систем

Система Flowfresh RT Flowfresh HF Flowfresh MF Flowfresh SR
Фінішне покриття Шорстке, матове, нековзке Шорстке, матове, нековзке Гладке, матове Шорстке, матове, нековзке
Товщина 4 - 6 мм 6 - 9 мм 4 - 6 мм 4 - 9 мм
Термостійкість -40°C до +105°C (6 мм) -40°C до +120°C (9 мм) -40°C до +90°C (6 мм) -40°C до +90°C (9 мм)
Водонепроникність Нуль (непроникна) Нуль (непроникна) Нуль (непроникна) Нуль (непроникна)
Хімічна стійкість Висока Висока Висока Висока

Застосування поліуретан – цементної підлоги для харчової промисловості

Епоксидні підлоги

Епоксидні полімерні покриття характеризуються стійкістю до вологи, кислот, лугів та інших видів хімічних речовин, тому їх часто використовують у виробничих приміщеннях з мокрими процесами або в приміщеннях з підвищеним рівнем вологи.

Ми пропонуємо наступні епоксидні системи для харчових підприємств: покриття Flowcoat SF41 і Peran STB Compact з кварцовим наповнювачем.

Порівняльна таблиця епоксидних систем

Система Flowcoat SF41 Peran STB Compact
Фінішне покриття Шорстке, матове, нековзке Шорстке, матове, нековзке
Товщина 0,5 - 3 мм 3 мм
Термостійкість -40°C до +105°C (6 мм) -40°C до +120°C (9 мм)
Водонепроникність Нуль (непроникна) Нуль (непроникна)
Хімічна стійкість Висока Висока

 

Поліуретанові підлоги

Поліуретанові покриття витримують високі механічні, ударні та вібраційні навантаження. Такі підлоги часто влаштовують у виробничих приміщеннях з важким обладнанням.

Фахівці нашої компанії для харчових підприємств радять застосовувати систему Flowshield LXP.

Flowshield LXP

Переваги полімерної підлоги на харчовому підприємстві

Все більше виробників обирають полімерні підлоги - як невід'ємний елемент сучасного харчового підприємства. Промислова полімерна підлога володіє наступними характеристиками та перевагами:

  • Полімерна підлога володіє стійкістю до всіх видів навантажень.
  • Хімічна стійкість і стійкість до харчових інгредієнтів, які використовуються при виробництві продуктів харчування.
  • Безшовність і монолітність конструкції.
  • Антибактеріальні властивості. Поліуретан - цементні підлоги Flowfresh в складі мають антибактеріальну добавку Polygiene на основі іонів срібла, яка зменшує до 99,9% мікроорганізмів, що накопичуються на поверхні підлоги.
  • Стійкість до високих (пекарні) і понижених температур (холодильні камери), а також до перепадів температур.
  • Вологостійкість і антиковзкий ефект. Ці характеристики забезпечують безпечне пересування персоналу на підприємствах, де вологі процеси виробництва роблять небезпечною слизьку поверхню підлоги.

Найголовніша перевага полімерної підлоги для харчових підприємств - це тривалий термін експлуатації та можливість швидкої реновації. Це робить таке покриття фінансово вигідним рішенням для підприємства.

Де застосовуються полімерні покриття

Полімерні покриття широко застосовуються в таких харчових виробничих об'єктах:

  • пекарні й кондитерське виробництво;
  • підприємства м'ясопереробної галузі;
  • підприємства рибопереробної галузі;
  • виробництва алкогольних і безалкогольних напоїв;
  • підприємства з переробки молока;
  • виробництво напівфабрикатів;
  • тютюнова промисловість;
  • борошномельні та круп'яні заводи.

Замовити монтаж підлоги для харчової промисловості Ви можете у нас. Щоб наш фахівець відповів на всі Ваші запитання і проконсультував по вартості промислової підлоги, зателефонуйте нам за вказаним номером на сайті або залиште заявку на зворотний дзвінок.

Реалізовані проекти з укладання промислових полімерних підлог Ви можете подивитися в нашому розділі «Проекти».

 

У вас вже є проект?
Розрахуємо його і запропонуємо кращу ціну!
Надіслати
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×